UDRŽITELNĚ

Udržitelně - širokohoúhle.jpg

0%

flotily jezdí na elektro a CNG

0%

bioodpadu kompostujeme

0%

květin roste z našeho biokompostu

jan-stejskal-udrzitelne.webp

KAŽDÝ KONCEPT STAVÍME S OHLEDEM NA UDRŽITELNOST

Odpad! je řešení

Každý restaurační a kantýnský koncept se potýká s bioodpadem. Naše řešení je plnohodnotné využití surovin v kuchyni a samotné zpracování odpadu pro další život. Vytvořili jsme proto vlastní procesy, které pomáhají redukovat odpadovost na minimum.
Bioodpad, který tvoří zbytky kostí, zeleniny a další organické sloučeniny, ze 100 % kompostujeme a vyrábíme z nich vysoce koncentrované hnojivo.
Vozový park obměňujeme s ohledem na planetu a efektivitu a upřednostňujeme nákup elektromobilů a vozidel na CNG.

Jak nad tím přemýšlíme

TREND JE PRO NÁS FUNKČNÍ ŘEŠENÍ

80 %

jezdíme na elektro a CNG

A dál v tom pokračujeme, v roce 2025 nakupujeme další elektro dodávky.

100 %

bioodpadu kompostujeme

Vlastníme kompostovací technologie a vyrábíme z odpadu silný kompost dobrý pro půdu.

80 %

odpadu třídíme

V profesionálních kuchyních je složité třídit tak jako v běžném životě. My jsme vytvořili procesy, díky kterým odpad třídíme daleko efektivněji než dřív.

Příběh suroviny

K surovinám se chováme s respektem od prvního momentu, žádná část nepřijde nazmar. Inspirujte se naší cestou a tvořme společně lepší místo na planetě.

pribeh-suroviny.webp
spec of veggie
kompost.jpg

Jak probíhá proces zpracování bioodpadu

Náš kompost

Odpad svážíme na naši centrálu, kde máme umístěné technologie pro redukci odpadu. Bioodpad vkládáme do separátoru, ve kterém se odpad rozmělní a dojde k separaci vody a oleje. Díky tomu se sníží objem odpadu o 80 %. Následně separát umístíme do kompostéru, ve kterém se po 24 hodin postupným zahříváním a za pomoci bakterií vytvoří velmi silný koncentrát. Poté jej mísíme s rašelinou a vzniká vysoce aktivní hnojící materiál.